Poslovil se je naš Tone Kresnik-Špon

Z  žalostjo v srcu vam sporočamo, da  se je na zadnji predzimski dan, ko je v deželo že prihajala pomlad, za vedno od nas poslovil naš Tone Kresnik-Špon. Tone je bil dolgoletni planinec in večletni praporščak Planinskega društva Saturnus. Kot dolgoletni planinski vodnik, ki nas je popeljal na marsikateri vrh, z njim smo se odšli v neznano, z njim smo Parkljevali.

Bil je večkratni in sedanji predsednik društva, dobitnik mnogih častnih priznanj za delo, zvestobo in pripadnost, v prvi vrsti našemu društvu in Planinski zvezi Slovenije. Tu je bil tudi častni planinski vodnik.

Tone Kresnik je bil naš prijatelj; bil je oče našega društva, s katerim smo preživeli marsikatero lepo urico skupaj med našimi prelepimi gorami in planinami, katere je tudi sam tako neizmerno ljubil.

Žal se od našega Toneta nismo mogli poslovit tako, kot bi si vsi to želeli. Njegovi ženi Jelki, sinovoma ter sorodnikom izrekamo v imenu vseh članov našega društva globoko in iskreno sožalje.

»Dragi Špon, v spominu nam boš ostal za vedno, kot prijatelj in častni človek, s katerim smo z veseljem in ponosom delili našo skupno ljubezen do planin. Pogrešali te bomo pri naših druženjih in vzponih.

Počivaj v miru.

Tvoji planinci